Behandling av sopp i underlivet

Du bør oppsøke lege hvis du har fått en soppinfeksjon, og særlig hvis det er første gangen. På apoteket kan du finne reseptfrie legemidler som er enkle å bruke. I første rekke bør du bruke et reseptfritt, lokalvirkende legemiddel.

Det finnes flere reseptfrie legemidler til behandling av soppinfeksjon i underlivet. Canesten er ett av dem som fås reseptfritt til lokal behandling av soppinfeksjon i underlivet. Du kan velge mellom: vaginaltablett, myk vaginalkapsel og/eller krem. Alle disse produktene behandler infeksjonen, men ulike mennesker foretrekker ulike behandlingsalternativer.

De fleste får infeksjonen både i og utenfor skjeden. Derfor kan det være lurt å bruke et kombinasjonsprodukt som inneholder både vaginaltablett eller vaginalkapsel, som føres opp i skjeden, og krem som påføres på huden rundt skjeden.

Klikk her for å se hele vårt produktsortiment.

Hvis du trenger mer hjelp, kan apotekpersonalet eller legen hjelpe deg å velge det alternativet som passer best for deg.

Se hvordan du bruker Canesten mot underlivssopp

Infisert for første gang?

Oppsøk lege første gang du får sopp i underlivet – da får du stilt riktig diagnose og du kan kjenne igjen symptomene senere.

Vaginal candidose eller bakteriell vaginose (BV)?

Bakteriell vaginose (BV) er en annen type underlivsinfeksjon som ofte forveksles med vaginal candidose. Det er to ulike typer infeksjoner med forskjellige symptomer. Ettersom behandlingen av vaginal candidose er annerledes enn behandlingen av bakteriell vaginose, er det viktig å vite hvilken infeksjon man har.

Topp