Smilende ung mann i grå genser, glad etter Canesten-behandling mot genital soppinfeksjon

Årsaker til og symptomer på genital soppinfeksjon hos menn

Reduser risikoen for å utvikle genital soppinfeksjon – les mer om symptomer på genital soppinfeksjon hos menn, forebygging og behandling av gjærsoppinfeksjon.

Genital soppinfeksjon hos menn

Genital soppinfeksjon eller underlivssopp er en vanlig tilstand som rammer både menn og kvinner. Det forårsakes av en overvekst av gjærsopp, Candida albicans. De fleste som utvikler genital soppinfeksjon er sunne, men den naturlige balansen i hudfloraen deres har blitt forstyrret.

Hos menn oppstår genital soppinfeksjon oftest på penishodet. Noen av de første symptomene på genital soppinfeksjon hos menn er kløe på penishodet, sårhet og betennelse på penishodet, opphovning av forhuden og en kløende eller brennende følelse ved urinering eller samleie.

Genital soppinfeksjon oppstår hovedsakelig hos menn med trang forhud og menn med svekket immunsystem. Ikke vær for bekymret for å komme i kontakt med vaginal soppinfeksjon – selv om det kan være mulig å smitte ved sex, er det uvanlig. Du har større sjanse for å få genital soppinfeksjon hvis:

  • du har trang forhud

  • du har et svekket immunsystem

  • du tar antibiotika

  • du har diabetes

Hvordan forebygge og behandle genital soppinfeksjon hos menn

Selv om det er enkelt å behandle en soppinfeksjon på penis, anbefales det alltid å ta noen forholdsregler for å minske risikoen for å utvikle genital soppinfeksjon. Å sørge for god hygiene og bruke løstsittende, pustende klær er noen av de enkleste og mest effektive tiltakene for å forebygge genital soppinfeksjon.

Har du vært forsiktig, men har likevel fått genital soppinfeksjon? Ikke vær redd – genital soppinfeksjon behandles med legemidler dersom lege har bekreftet sopp.

Ta en titt på noen andre forebyggende tips:

  • Bruk løstsittende klær og pustende undertøy i bomull som ikke sitter for trangt på.

  • Unngå bruk av sterkt parfymerte såper eller dusjgeler på kjønnsorganet.

  • Rengjør penis med jevne mellomrom og tørk den godt etter at du har vasket deg.