Vanlige spørsmål om ringorm

Forårsakes ringorm av orm?

Nei! Ringorm er en soppinfeksjon i huden, og har ingenting å gjøre med orm. Den har fått navnet sitt fra det ringformede utslettet som utvikles på huden fra soppinfeksjonen.

Er ringorm smittsomt?

Ja, ringorm er smittsomt, og kan overføres fra husdyr og gårdsdyr til mennesker, samt fra menneske til menneske. Få tips om hvordan du kan forebygge for å redusere risikoen for ringorm og hindre at den sprer seg.

Hvordan behandler jeg ringorm?

Ringorm er en soppinfeksjon, og du bør bruke et produkt som hjelper mot sopp for å behandle den på best mulig måte. Oppsøk lege hvis du får et utslett på huden som klør og blir stadig større. Klikk her for å lese mer.

Kan dyr få ringorm?

Ja. Hvis husdyret ditt har bare flekker uten pels, kan det være ringorm. Undersøk familien din og andre husdyr for tegn på infeksjon, og ta med dyret til veterinæren så raskt som mulig. Hvis du støter på et dyr som du synes ser infisert ut, skal du holde deg borte fra det for å unngå å få infeksjonen selv.

Få tips om hvordan du kan forebygge ringorm og hindre at den sprer seg her.

Ringorm er smittsomt, men det er ting du kan gjøre for å forhindre at det sprer seg eller kommer igjen. Hvis noen har ringorm, er det for eksempel viktig å sørge for å vaske klær, håndklær og sengetøy. Klikk her for å få flere tips om hvordan du kan forebygge.

Topp