Vanlige spørsmål om sopp i underlivet

Jeg har kløe i underlivet – er det sopp?

Kløe er et vanlig symptom på underlivssopp, så du kan ha rett. Ta en titt på siden med symptomerfor å se om du har noen av de andre vanlige symptomene, men husk at du alltid bør oppsøke lege for å få stilt riktig diagnose.

Jeg har hørt at hvis man har hatt sopp i underlivet én gang, så kommer det tilbake. Hvordan kan jeg forhindre at det skjer?

Selv om du har hatt underlivssopp én gang, så må du ikke nødvendigvis få infeksjonen igjen. Det finnes imidlertid noen enkle livsstilsendringer som kan bidra til å forebygge sopp i underlivet. Du bør for eksempel ikke vaske underlivet for ofte – én gang per dag er i mange tilfeller nok. Sørg for å skifte undertøy etter trening. Klikk her for å få flere tips om hvordan du kan forebygge sopp i underlivet.

Hvordan behandles sopp i underlivet?

Hvis det er første gang du har underlivssopp, skal du oppsøke lege for å få riktig behandling. Hvis du har hatt sopp i underlivet før og kjenner igjen symptomene, kan du behandle infeksjonen hjemme. Klikk her for å se hele vårt produktsortiment.

Kan sopp i underlivet overføres ved samleie?

Underlivssopp er ikke en kjønnssykdom, men hvis du har samleie med samme person (mann eller kvinne) kan soppsporene overføres frem og tilbake. Det er derimot ikke sikkert at det utvikler seg til en infeksjon, for det avhenger blant annet av balansen til bakteriefloraen. Hvis partneren din har symptomer som kløe eller rødhet, bør han eller hun oppsøke lege for eventuell behandling.

Får jeg sopp i underlivet hvis jeg tar en antibiotikakur?

Ikke nødvendigvis. Alle er forskjellige, så det varierer fra person til person, men ca. én av tre kvinner som tar antibiotika, får underlivssopp. Man tror at antibiotika kan redusere nivåene av gunstige bakterier i skjeden slik at soppen Candida albicans får muligheten til å spre seg, noe som etterhvert kan utvikle seg til en gjærsoppinfeksjon i skjeden.

Er det visse typer legemidler mot sopp i underlivet som er bedre enn andre?

Ulike mennesker foretrekker ulike typer legemidler, og det finnes et sortiment som blant annet omfatter vaginaltabletter, myk vaginalkapsel og krem til innvortes og utvortes bruk samt oral tablett, slik at alle kan finne en behandling som passer for dem. Klikk her for å se hele vårt produktsortiment.

Topp